Agenda archief

22 mei 2019 – Aon / Born Legal: Lunch & Learn

Impactvolle, technologisch ontwikkelingen in de Bouwsector in beeld! Wat kunt u nu doen om te anticiperen?

Tijdens de Lunch & Learn op woensdag 22 mei aanstaande praten wij u bij over de belangrijkste ontwikkelingen van de komende jaren voor de bouw- en installatiebranche. Wat betekent dit voor u als ondernemer en/of opdrachtgever? Hoe veranderen de juridische verhoudingen en bijbehorende oplossingen? Welke aandacht vragen deze ontwikkelingen op het gebied van digitale risico’s?

Peter van Limpt, advocaat / partner bij Born Legal, is een van de sprekers tijdens de bijeenkomst.

VU Law acadamy

15 en 22 mei 2019  – College leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers

Woensdag 15 en 22 mei 2019 geeft advocaat Anja van den Borne van Born Legal een college voor de leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers, bij VU Law Academy. De colleges staan in het teken van de gunningscriteria. Anja geeft tijdens de colleges inzicht in hoe gunningscriteria dienen te worden geformuleerd en – na inschrijving door inschrijvers – te worden toegepast. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn de gunningscriteria (beste PKV, laagste kosten berekend op basis van kosteneffectiviteit en laagste prijs), de gevolgen van het wijzigen van gunningscriteria, de gunningsbeslissing en de motivering, verificatie van de inschrijvingen, abnormaal lage inschrijvingen, ongeldige inschrijvingen, strategisch en manipulatief inschrijven en de totstandkoming van de overeenkomst.

Klik hier voor meer informatie over de leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers.

VU Law acadamy

14 en 21 november 2018  – College leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers

Woensdag 14 en 21 november 2018 geeft advocaat Anja van den Borne van Born Legal een college voor de leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers, bij VU Law Academy. De colleges staan in het teken van de gunningscriteria. Anja geeft tijdens de colleges inzicht in hoe gunningscriteria dienen te worden geformuleerd en – na inschrijving door inschrijvers – te worden toegepast. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn de gunningscriteria (beste PKV, laagste kosten berekend op basis van kosteneffectiviteit en laagste prijs), de gevolgen van het wijzigen van gunningscriteria, de gunningsbeslissing en de motivering, verificatie van de inschrijvingen, abnormaal lage inschrijvingen, ongeldige inschrijvingen, strategisch en manipulatief inschrijven en de totstandkoming van de overeenkomst.

Klik hier voor meer informatie over de leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers.

6 juni 2018 – Fouten bij bouwprojecten – beheersing van uw risico’s

Aon en Born Legal organiseren op 6 juni 2018 in Utrecht een workshop over fouten bij bouwprojecten. De focus ligt op scheurvorming, verzakking en instorting van werken. Een recent voorbeeld is de instorting van de parkeergarage in Eindhoven. Er zijn natuurlijk tal van andere voorbeelden. In deze workshop draait alles om de vraag hoe de risico’s voorafgaand, tijdens en na de uitvoering kunnen worden beperkt. En mocht het toch misgaan: welke oplossingen zijn er? Aan de hand van een casus worden juridische en verzekeringsaspecten besproken.

VU Law acadamy

25 april en 9 mei 2018  – College leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers

Woensdag 25 april 2018 en woensdag 9 mei 2018 geeft advocaat Anja van den Borne van Born Legal een college voor de leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers, bij VU Law Academy. De colleges staan in het teken van de gunningscriteria. Anja geeft tijdens de colleges inzicht in hoe gunningscriteria dienen te worden geformuleerd en – na inschrijving door inschrijvers – te worden toegepast. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn de gunningscriteria (beste PKV, laagste kosten berekend op basis van kosteneffectiviteit en laagste prijs), de gevolgen van het wijzigen van gunningscriteria, de gunningsbeslissing en de motivering, verificatie van de inschrijvingen, abnormaal lage inschrijvingen, ongeldige inschrijvingen, strategisch en manipulatief inschrijven en de totstandkoming van de overeenkomst.

Klik hier voor meer informatie over de leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers.

17 april 2018 – Fouten bij bouwprojecten – beheersing van uw risico’s

Aon en Born Legal organiseren op 17 april 2018 in Eindhoven een workshop over fouten bij bouwprojecten. De focus ligt op scheurvorming, verzakking en instorting van werken. Een recent voorbeeld is de instorting van de parkeergarage in Eindhoven. Er zijn natuurlijk tal van andere voorbeelden. In deze workshop draait alles om de vraag hoe de risico’s voorafgaand, tijdens en na de uitvoering kunnen worden beperkt. En mocht het toch misgaan: welke oplossingen zijn er? Aan de hand van een casus worden juridische en verzekeringsaspecten besproken.

VU Law acadamy

22 november 2017  – College leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers

Woensdag 22 november 2017 geeft advocaat Anja van den Borne van Born Legal een college voor de leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers, bij VU Law Academy. Anja geeft tijdens het college inzicht in hoe gunningscriteria dienen te worden geformuleerd en – na inschrijving door inschrijvers (hoe moet dat?) – te worden toegepast. Het college start om 09.30 – 12.45, met vanaf 09.00 het ontvangst in Agora 5 op de 3e etage van het Hoofdgebouw van de VU, De Boelelaan 1105, Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie over de leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers.

7 september 2017 – ‘Doorwerking van het aanbestedingsrecht in de (pre)contractuele fase’ (openhaardgesprek)

Born Legal verzorgt op 7 september 2017 voor advocaten in opleiding een openhaardgesprek op haar kantoor op het Flight Forum in Eindhoven.

Advocaat Anja van den Borne zal aan de hand van een aantal voorbeelden uit de rechtspraak illustreren op welke wijze het aanbestedingsrecht doorwerkt tijdens de precontracuele en contractuele fase. Het gaat daarbij om het aangaan, wijzigen en beëindigen van overeenkomsten. Verbintenisrechtelijke leerstukken, zoals de wilsvertrouwensleer, dwaling en redelijkheid en billijkheid komen aan de orde. Vanwege de doorwerking in de verbintenisrechtelijke leerstukken is het onderwerp voor de dagelijkse praktijk van advocaten relevant.

Workshop Innovatiepartnerschap Born Legal

7 juli 2016 – Workshop “Innovatiepartnerschap en meer”

Op 7 juli a.s. organiseert Anja van den Borne een workshop “Innovatiepartnerschap en meer”. Tijdens deze workshop wordt dieper ingegaan op de wijzigingen in de Aanbestedingswet 2012 en in het bijzonder het innovatiepartnerschap, de mededingingsprocedure met voorafgaande bekendmaking en circulair aanbesteden.

Het innovatiepartnerschap en de mededingingsprocedure met voorafgaande bekendmaking zijn nieuwe aanbestedingsprocedures in Europese Richtlijn 2014/24/EU en (vanaf de inwerkingtreding) in de gewijzigde Aanbestedingswet 2012. 

Deze workshop vindt plaats in Wageningen.

Wilt u meer informatie over de workshop en over bijvoorbeeld het innovatiepartnerschap? Neem dan contact op met Anja van den Borne via anja@bornlegal.nl of telefonisch via +31 (0)6 25 00 17 91.

eRIC

2-4 juni 2016 – Exporic – Aanbestedingsplein

De Internationale inkoopvakbeurs Exporic is een beurs binnen het veiligheidsdomein en is gericht op rampenbestrijding, incidentmanagement & crisisbeheersing. Tijdens Exporic, op 2 en 3 juni, zal Born Legal samen met NIDV en eRIC een aantal presentaties verzorgen op het Aanbestedingsplein. Het doel van het Aanbestedingsplein is om overheid en bedrijven met elkaar te verbinden en de inkoop, het aanbesteden en het inschrijven binnen het veiligheidsdomein te professionaliseren.

23, 24 en 25 mei 2016 – Aanbesteden anno 2016 in de bouw

Kennissessie over de consequenties van de nieuwe Aanbestedingswet, Gids Proportionaliteit en ARW voor de bouw.
Deze kennissessie is bedoeld voor overheid, bouwbedrijven, architecten, ontwikkelaars en installateurs.

Georganiseerd door Aon & Born Legal, op diverse locaties.

Vu Law Academy

Maart – mei 2016 – Leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers

Aanmelden is mogelijk voor de leergang Aanbestedingsrecht voor inkopers, bij VU Law Academy. De leergang start in maart 2016 en is bedoeld voor inkopers, beleidsmakers, inschrijvers, etcetera. Dit is uw kans om alles te weten te komen over de nieuwe Aanbestedingswet die uiterlijk in april 2016 moet worden ingevoerd. Anja van den Borne is een van uw docenten.

eRIC

21 april 2016 – Rondetafelgesprek

Rondetafelgesprek over het aanbesteden van innovatieve oplossingen binnen het veiligheidsdomein vindt plaats in Eindhoven. Het onderwerp dat besproken wordt is:

Wat kunnen we leren over het aanbesteden van innovatieve veiligheidsoplossingen in Europa binnen het veiligheidsdomein?

eRIC

15 maart 2016 – Rondetafelgesprek

Rondetafelgesprek over het aanbesteden van innovatieve oplossingen binnen het veiligheidsdomein vindt plaats in Geldrop. De onderwerpen die besproken worden zijn:

  • Communicatie voorafgaand en tijdens de aanbestedingsprocedure
  • Flexibele innovatieve oplossingen en contracten